livsbetraktelser.blogg.se

2015-03-15
12:39:29

Solen värmer

Livet är lättare när solen värmer, suttit ute på balkongen och tankat energi en stund. Snart, snart vänder det och blir ännu varmare, ännu ljusare ute. Det slår ut, det grönskar, vår, sommar. Det är som om vi alla varit i dvala och vaknar till liv återigen precis som naturen. Livet i allmänhet, det skulle vara lättare om vi hade det som i utlandet tror jag. Jag skulle må bättre med ett annat klimat, tror många förutom jag också skulle det.

Idag ska jag träna zumba, har inte haft ork och energi på en vecka att träna efter allt som hänt i livet senaste veckan. Genom att träna hittar jag energin att fortsätta kämpa, jag blir glad, får mer energi, mår bra psykiskt av att träna.

2015-03-14
10:55:37

Hur vi möter motgångar

Solen lyser upp vår himmel, lyser, mjukar upp vårt frusna inre efter en lång vinter som på många sätt påverkat oss som människor, som förändrat oss på ett bra sätt. Jag har lärt mig att jag klarar mer än vad jag tror. Jag klarar av mer och är starkare än jag tror med många saker som kan dyka upp under livets vandring. Det jobbiga i livet kan vi lära oss hur vi ska hantera. Beroende på hur vi möter de motgångar som kommer tar vi oss upp olika fort från dem. Vi måste hitta vägar som är de rätta för oss, ingen annan. Det är våra sätt som är det viktiga, vi behöver hitta olika metoder hur vi ska handskas med motgångarna. Inte alltid helt lätt. Idag är det lördag den 14 mars. Jag sitter vid köksbordet och skriver medan katterna busar och min 11 åring ligger och kikar på tv. Vi tar dagen som den kommer, inga måsten. Lite senare kommer mamma och hälsar på några dagar. Det är världens bästa mamma, hon finns alltid där, oavsett vad det gäller. Jag är så tacksam att jag har min familj runtomkring som stöttar när det stormar.
2015-03-14
08:45:00

Otursdag

Är fredagen den 13 otursdag för dig? Tror aldrig att jag upplevt dessa fredagar som någon otursdag. Den brukar vara som alla andra dagar. Jag är inte speciellt skrockfull heller när det gäller sådant. Jag och min 11 åring hade en mysig eftermiddag och kväll tillsammans, vi försökte njuta av solsken och försökte vara lite smått knasiga som vi alltid är. Tog några roliga bilder på oss med grimaser, varför se normal ut på foton när man kan göra en massa härliga miner? På kvällen låg vi i varsitt soffhörn och kikade på Let´s dance och pratade en hel del om allt och lite till. Dessa stunder av närvaro jag har tillsammans med min underbara kille som just nu har det oerhört tufft med många saker är guldvärda, jag njuter varje sekund vi har sådan tid tillsammans som mer och mer börjar komma fram. Vi pratar om djupare och djupare saker som han funderar på, som han inte vågat prata om förut. Jag var iväg och klippte, slingade och färgade håret, underbart att få bli ompysslad en stund efter veckan som gått. Det behövde jag, att få den egna, lilla stunden är ett måste för att man ska må bra själv, för att orka.